Sannan, 37, mielestä siivouksen ulkoistaminen on ollut oikea ratkaisu: ”Kahdeksan vuotta sujuvaa yhteistyötä – kyllä se varmaan jotain kertoo”

Asiakas: nelihenkinen lapsiperhe, Joensuu
Palvelu: räätälöity siivous- ja kotityöpalvelu

Kun Sannan, 37, perhe muutti rivitalosta astetta suurempaan asuntoon, tuntui siivoamisen ulkoistaminen hyvältä ajatukselta – eikä päätös ole harmittanut. Päinvastoin – Sannan perhe on ulkoistanut Helgoille siivouksen lisäksi muitakin kotitöitä, kun arjen pyöritykseen tuntui vuosien mittaan kuluvan entistä enemmän aikaa.

- Soitin Maijalle, mitä muita palveluita heillä olisi tarjota siivouksen lisäksi. Maija kertoi, että periaatteessa he voivat tehdä mitä kotitöitä vain, joista asiakkaan kanssa sovitaan. Yhdessä räätälöimme perheellemme sellaisen paketin, että siivooja käy meillä jokatoinen viikko. Puolet käyntiajasta menee siivoamiseen ja puolet taas muihin kotihommiin: ruoanlaittoon, pyykinpesuun tai vaikka lakanoiden vaihtoon, Sanna kertoo.

Sanna on ollut monipuoliseen palveluratkaisuun tyytyväinen. Välillä jopa tekisi mieli muuttaa Helgojen vierailuväli viikoittaiseksi.

- Kyllä tämä arkeamme helpottaa ja olemme olleet tyytyväisiä. Kahdeksan vuotta sujuvaa yhteistyötä – se varmaan kertoo jotain, Sanna toteaa.

Sannan mukaan tekijöiden ammattitaitoon voi aina luottaa, ja työnteko näyttää selvästi olevan Helgoille mieluista. Tutut kodinhengettäret osaavat myös välillä yllättää iloisesti. Tämä alleviivaa entisestään, että rahat saavat vastinetta. Joskus esimerkiksi hattuhylly on laitettu viimeisen päälle järjestykseen, tai lämpimän ruoan kylkeen on tehty jälkiruokaa koko perheelle.

- Kannattaa rohkaistua ja tarttua tarjolla olevaan apuun. Työssäkäyvien arki on nykyisin kiireistä alalla kuin alalla. Haluaako sen vähäisen vapaa-ajan sitten käyttää kotona siivoamiseen vai käydä mieluummin lenkillä, nähdä ystäviä ja olla lasten kanssa. Itse en ainakaan voisi kuvitella olevani enää ilman ulkopuolista apua, Sanna toteaa.


Joensuulainen perheenäiti, 31: ”Päätin ulkoistaa siivouspalvelun, jotta voisin hoitaa lapset itse”Asiakas: viisihenkinen lapsiperhe, Joensuun seutu

Palvelu: kotisiivousPerhearjen keskellä tahtovat tunnit vuorokaudesta loppua usein kesken. Varsinkin, jos oma tai puolison liikuntakyky on rajoittunut, eivät kotityöt, kuten siivous, hoidu tuosta noin vain. Tämän sai huomata myös Joensuun seudulla asuva perhe, kun vaikea raskaus hankaloitti perheenäidin normaalia arjessa jaksamista kolmannen pienokaisen kohdalla. Samaan aikaan perheenisän toimintakykyä rajoitti tuore leikkaustoimenpide. Yhteisen pohdinnan jälkeen perhe päätti aloittaa yhteistyön Kodin Helgan kanssa keväällä 2016.Helgat ovat käyneet siivoamassa perheen luona nyt lähes vuoden verran parin-kolmen viikon välein, ja Helgojen apu on edelleen talouteen tervetullutta. Äidin päivät täyttyvät nimittäin perusteellisesti kolmen pienen lapsen hoidosta ja muista kotitöistä. Perheenisä on yrittäjä ja ei ehdi paljoa osallistua arkiaskareisiin.- Toinen vaihtoehto olisi ollut hankkia lapsille hoitaja ja siivota sillä aikaa itse. Täytyy kuitenkin tehdä valintoja, koska kolmen pienen lapsen kanssa siivoaminen yksin on haastavaa, perheenäiti toteaa.Perheenäiti suosittelee muitakin vanhempia harkitsemaan siivousavun hankkimista. Kun omat kädet eivät enää riitä, siivouksen ulkoistaminen on hyvä vaihtoehto helpottaa omaa työtaakkaa. Välillä asioita vain täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen ja pyytää apua, jotta asiat saadaan luistamaan.Yhteistyö Helgojen kanssa on toiminut perheenäidin mukaan moitteettomasti. Tarjottu apu on aina suunniteltu kohdetta ja asiakkaan tarpeita silmällä pitäen. Tämä tarkoittaa, että työntekijät osaavat esimerkiksi lapsiperheiden kohdalla suhtautua perheen pienimpiin huomaavaisesti ja kiinnittää siivouksessa huomiota esimerkiksi sormenjälkiin ja ruokatahroihin, joita on ympäri kotia. Lisäksi lisäarvoa Helgojen palveluun tuo se, että samat tutut siivoojat käyvät samassa kohteessa, ja sovituista asioista pidetään aina kiinni.